skip to Main Content

Huis van de Stad

Rijswijk

Na 15 jaar leegstand krijgt het voormalig stadhuis in Rijswijk een nieuwe functie als het Huis van de Stad. Het monumentale pand verenigt de gemeentelijke organisatie en welzijnsvoorzieningen met een muziekschool, een bibliotheek en horecavoorzieningen. In het ontwerp verandert de binnentuin in een atrium, dat alle activiteiten verbindt. Het vormt een transparant en open ontmoetingsruimte van het gebouw en laat de bestaande kwaliteiten als de hal, gangen en trappenhuizen geheel tot hun recht komen. De natuurstenen gevels worden hersteld, schoongemaakt, geïsoleerd en voorzien van nieuwe slanke kozijnen. Alle installaties worden vernieuwd en op het dak worden zonnepanelen aangebracht. Na de verbouwing is een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). In opdracht van Koninklijke Woudenberg levert Facédo hier de aluminium kozijnen en vliesgevels. De kozijnen worden uitgevoerd met de staalrenovatielook. Bekijk hier de animatie. Start montage begin 2020, oplevering hele pand 2021.

Opdrachtgever

Koninklijke Woudenberg

Architect

Jeroen Simons

Gerelateerde Projecten

Sluishuis

Amsterdam

Hof van Leijh

Haarlem

B-Apart Hotel

Den Haag

DuPont

Leiden
Back To Top