Nieuw in opdracht: De Binck te Den Haag

De wijk Binckhorst te Den Haag is tot op heden altijd een bedrijvig stukje Den Haag geweest. Maar vanaf nu gaat dat veranderen. Binckhorst wordt op de schop genomen, met als belangrijk deelgebied Binck Eiland, voormalig bedrijfsgebied van drukkerij en uitgeverij SDU. Hier komen zowel 71 nieuwe appartementen in De Binck, 46 grondgebonden woningen op Binck Plaats en twee appartementengebouwen met 124 koop- en huurappartementen op de Binck Kade.

Facédo heeft nu De Binck nieuw in opdracht. In het voormalige kantoorpand van SDU worden 71 nieuwe zero-energy-woningen gerealiseerd die worden verduurzaamd naar energielabel A. Een flinke transformatie dus!

In het nieuwe ontwerp blijft de stoere entree van De Binck behouden, maar op de verdiepingen worden talrijke verspringende balkons geplaatst. Opvallend is de toevoeging van ‘de duikplank’ aan het ontwerp, voorzien van aluminium kozijnstroken. Facédo verzorgt voor dit project de aluminium kozijnen, loggia- en schuifpuien, de glasvervanging en nieuwe ventilatievoorzieningen, doorvalbeveiligingen en de gewijzigde indeling van de vliesgevels in de plint, voorzien van aluminium lamellenzonweringen.

Het woongebouw en Binck eiland blijven enerzijds ruig, industrieel, rauw en lekker Haags, maar anderzijds comfortabel, aangenaam en ontspannen wonen.